09. mei 2018
Elke dag lijkt mijn buik nóg groter. Zwanger zijn is prachtig en bijzonder, heel wonderlijk dat het lichaam zo werkt. Maar, toch...
01. mei 2018
Maakt een eetstoornis je tot een slecht mens? Of tot een ander mens? Soms voelt het, alsof je je eetstoornis geworden bént.
25. april 2018
Waar ik een dag rust wil nemen, houdt mijn eetstoornis mij tegen. Waar ik iets wil doen met vrienden, schreeuwt de eetstoornis tegen me. Ik kan niet meer.
22. april 2018
Waar ik een dag rust wil nemen, houdt mijn eetstoornis mij tegen. Waar ik iets wil doen met vrienden, schreeuwt de eetstoornis tegen me. Ik kan niet meer.
07. maart 2018
Ik weet het nog als de dag van gisteren: "ik weet wat we doen, ik schrijf je een heel mild middel voor en dan heb je zo je emoties weer onder controle", zei mijn huisarts vol overgave.
04. maart 2018
Ik vond de eerste periode van mijn zwangerschap persoonlijk heel erg zwaar op bepaalde gebieden. Ik moest namelijk per sé beter gaan eten, voor mijn kindje. Ik moest ineens goed gaan opletten, en vooral: discipline kweken!
04. maart 2018
Op een willekeurige dag sta ik in een bekende drogist met een potje vitamine B12 en een potje multivitaminen in mijn handen te dralen . Over de prijs, kwaliteit en welke ik meer nodig heb op dit moment. Ik sta maar te kijken op het etiket en te denken, terwijl ik eigenlijk heel goed weet dat het niet helemaal klopt wat ik doe. Ik ben namelijk stiekem mijn ongezonde, huidige levenspatroon aan het compenseren met voedingssuplementen en vitaminen.
12. februari 2018
Tja, als het me allemaal weer eens te veel wordt, kan ik altijd op je terugvallen. Weinig is verder belangrijk voor me. Ik ben er niet gelukkig mee, maar ik durf ook geen afstand te nemen van je. Want ja, je bent mijn veilige thuisbasis...
05. februari 2018
Zwanger, wauw... Dat was mijn eerste reactie. Ik wist niet goed wat ik er van moest denken. Ik kon het eigenlijk gewoonweg niet geloven! Kan ik zwanger worden? Ondanks mijn eetstoornis? Was dat echt zo, of was deze test gewoon niet goed? Toch waren het echt twee streepjes, en ook mijn huisarts confirmeerde de volgende dag dat ik toch écht zwanger ben......
24. januari 2018
Ik wil geen beslissingen maken, maar ik wil wel iets doen... Ik wil vooruit, maar ik heb het gevoel dat ik door mezelf tegengehouden word. Ik voel dat ik op sommige momenten dieper zit dan jaren geleden......

Meer weergeven